S dolaskom zime i prvim snijegom Schlosserov dom na Risnjaku zatvara svoja vrata do proljetne sezone. 

Tu obavijest je podijelio Nacionalni park Risnjak na svojim službenim stranicama. Zimska soba također neće biti otvorena, a Park je objasnio da to čini zbog učestalih provala i devastacija zbog čega su prisiljeni “zablindirat” čitav dom. 

Ova obavijest je veoma važna za sve planinare koji planiraju i tijekom zimskim mjeseci planinariti u sklopu Nacionalnog parka Risnjak. Ako planiraš ići na višednevne izlete, računa da mogućnost okrepe i spavanja nećeš naći na Risnjaku. 

schlosserov_dom_risnjak

Prošli tjedan je Nacionalni park Risnjak objavio vijest kako su dogovorene sanacije i obnova domova na Risnjaku i Snježniku, a ta vijest je odjeknula u planinarskoj zajednici. Dugo godina se čeka pomak po pitanju posve zapuštenog doma na Snježniku. 

“Daljnji koraci u cijeloj priči vezani su uz raspisivanje javnog poziva te sklapanje ugovora s arhitektima, kojima ćemo povjeriti izradu projektne dokumentacije. Nakon njezine izrade ostaje nam čekati trenutak kada ćemo te projekte za obnovu planinarske infrastrukture moći kandidirati na fondove Europske unije, a ja vjerujem da će to, kao i pokretanje obnoviteljskih radova, biti moguće već dogodine”, tim povodom je izjavio ravnatelj Nacionalnog parka Risnjak Mario Antolić. 

Hoće li doći do spomenute obnove, pokazat će vrijeme. Do tada prilikom svog zimskog planinarenja u sklopu Parka imaj na umu zatvorena vrata Schlosserovog doma. 

Nastavi čitati zanimljive priče iz Nacionalnog parka Risnjak:

  1. veliki_risnjak
  2. snjeznik_staza
  3. snjeznik_guslica_staza
  4. veliki_risnjak