Camino Krk na otoku Krku je kružna staza duga čak 150 kilometara za koju je potrebno sedam dana hodanja, odnosno bicikliranja. Uređivanjem ove staze otok Krk je ponudio izuzetno zanimljivu outdoor atrakciju koja je u kratkom vremenu postala jedan od zaštitnih znakova ovog popularnog otoka. 

Dokaz da Krk ima jedan uistinu dobar outdoor proizvod potvrđuje i međunarodna nagrada za održivi turizam. 

Ovu nagradu je dodijelio Skål International kao pridruženi član Svjetske turističke organizacije koji svake godine dodjeljuje međunarodne nagrade za održivi turizam.

camino_krk

Projekt Camino Krk je dobio nagradu za treće mjesto u kategoriji Ruralna/seoska područja i biološka raznolikost (Countryside and Biodiversity).

Camino Krk prati infrastrukturu postojećih pješačkih staza, a početka točka se nalazi u gradu Krk kod krčke katedrale, a završava u naselju Kornić kod župne crkve posvećenoj upravo sv. Jakovu apostolu. 

camino_krk

Ova staza je podijeljen u sedam hodočasničkih poglavlja, točnije sedam dana tijekom kojih se doživi povijesna, kulturna i sakralna baština otoka Krka

Camino Krk se visoko nalazi na mojoj planinarskoj listi želja, a nadam se da ću uskoro biti te sreće da i sama prođem ovu, vjerujem, nezaboravnu višednevnu stazu. 

Otkrij odlične planinarske staze na otoku Krku:

  1. Krk planinarenje
  2. kanjon_vrzenica_uvala_vela_luka
  3. obzova_krk
  4. baska_bracol