Poznati zagrebački street food, SoHo sushi rolls & poké bowls, priprema četiri vrste poké bowlsa, a dodatan twist predstavlja mogućnost slaganja personalizirane zdjelice.

Jedan od najpopularnijih zagrebačkih street food restorana, SoHo sushi rolls & poké bowls, prepoznatljiv je po sushiju unikatne i vrhunske recepture, međutim unazad nekoliko mjeseci na meniju se nalazi još jedna zvijezda u usponu. Riječ je o havajskom specijalitetu, odnosno šarenim poké bowls koje svojim bojama, mirisima i ono najvažnije – okusima pružaju pravu sinesteziju.

Foto: Sanja Jagatić

Iako je havajska kuhinja mnogima još uvijek daleka i nepoznata, ona je po mnogočemu pandan japanskoj kuhinji. Temelji se na zdravim i svježim namirnicama, a poké zdjelice najpotpunije obuhvaćaju karakteristike havajske kuhinje. Zdrav, nutritivan i obrok bogat okusom – tako na najjednostavniji način možemo opisati čudesne poké zdjelice. Tako je i SoHo sushi rolls & poké bowls došao na ideju da svojim posjetiteljima uz japanski, pruži i dašak Havaja.

Foto: Sanja Jagatić

Poké bowls sastoje se od sushi riže kao baze, izvora proteina u obliku ribe, mesa ili vegetarijanskih alternativa, povrća i sočnih umaka. Time će tvoje tijelo dobiti sve potrebne i u pravoj mjeri dozirane nutrijente: proteine, ugljikohidrate i vitamine. Ako si jedan od onih koji vole raditi po svome, SoHo je mislio na tebe pa tako možeš složiti vlastitu, personaliziranu poké zdjelicu.

Foto: Sanja Jagatić

Za početak izaberi bazu – kvinoju ili rižu. Drugi korak je izbor proteina, a opcije su tuna, losos, piletina ili tofu. Slijedi izbor raznolikih priloga i dodataka poput krastavca, manga, coleslaw, salate od alge, edamama, cikle, zelene jabuke ili mini rajčica. Nakon toga važna stavka je izbor umaka, koji će sve navedene sastojke povezati i dodatno naglasiti. Izaberi wasabi lime, creamy srirachu, fresh basil, ponzu lime ili tasty truffle – svaki od njih zaokružit će cijelu priču. Ponekad je više jednostavno više pa za kraj izaberi topping koji će tvojoj zdjelici dati pravi hrskavi doživljaj. U ponudi su wasabi oraščići, šipak, guacamole, spicy nachos, đumbir, sezam, korijander, bademi i panko mrvice.

Foto: Sanja Jagatić

A svi oni koji žele probati Poké zdjelice ”na SoHo način”, mogu birati između četiri varijante. Tuna&Avokado zdjelicu sačinjavaju riža, tuna, mini rajčica, mango, baby špinat, edamame, šipak, đumbir, guacamole i ponzu umak. Još jedna riblja opcija krije se u Salmon in Green koja se sastoji od riže, lososa, manga, edamamea, krastavca, đumbira, wasabi kikirikija, wakame salate i wasabi lime umaka. Ljubitelji mesa odabrat će Spicy Chicken zdjelicu koja kao bazu koristi kvinoju, a kojoj društvo prave pileći file, mini rajčica, krastavac, coleslaw, guacamole, spicy nanchos, mladi luk i cream siracha. U ponudi je i vegetarijanska opcija, Tofu Trendy zdjelica koju čine kvinoja, tofu dimljeni, feta sir, baby špinat, jabuka, coleslaw, krutoni i fresh balsamico umak.

Foto: Sanja Jagatić

Fantastične poké zdjelice čekaju te u Palmotićevoj 2 i na Wolt aplikaciji, a idealna su opcija u pauzi za ručak ili za druženje s najdražima.

Foto: Sanja Jagatić

Naslovna fotka:  Sanja Jagatić

Nastavi čitati:

  1. Makarun11_Krasnodar_Peršun
  2. veganska_mjesta_hrvatska
  3. jankovac_papuk
  4. kultna_jela_slavonija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *