Čini se kako se nakon uspavanog period Rijeka napokon budi! Zadnjih mjeseci smo svjedoci buđenja gastro scene, a nova zvijezda u riječkog gastro ponudi je Molo Longo Craft Festival. U pitanju je pivski festival hrvatskog craft piva, a iza ove gastro manifestacije stoje ženske snage. 

U periodu od 07. do 09. travnja prvo izdanje riječkog Molo Longo Craft Beer Festa ugostit će pet malih hrvatskih nezavisnih pivovara, s naglaskom na kvarnersko-istarsko područje. Festival će se održavati na Riječkom lukobranu.

Svoje sladno-hmeljne delicije tako će predstaviti Pivovara Morčić iz Velog Brguda, Bruman Craft Brewery iz Buzeta, Drivenik Brewery iz Drivenika, Pulfer Brewery iz Zagreba i kultna zagrebačka nezavisna pivovara koja živi craft prije craftaPivovara Medvedgrad.

Ženske snage organiziraju Molo Longo Craft Fest 

Ovaj pivski festival u organizaciji je dvije žene riječkoj javnosti poznate kroz mnoge popularne projekte – riječka ugostiteljica Iva Lješević, vlasnica caffe bara Corto Maltese i teretane Terminal7, i Adriana Battistella, riječka je ambasadorica Pivovare Medvedgrad i veteranka organizacije pivskih festivala – organizatorica Picnic festivala piva i roštilja, Kastav Blues Festivala i mnogih drugih.

molo_longo_craft_beer_festival-min

Na festivalu te čeka i posebno sredstvo plaćanja, takozvani Beercoin, koncept naslijeđen od megapopularnog festivala piva i roštilja Picnic. To znači da ćeš svoj novac zamijeniti za Mule, posebnu festivalsku valutu koju ćeš koristiti za sva plaćanja u sklopu festivala.

Molo Longo Craft Fest neće nuditi burgere. Čeka te drugačija street food ponuda

Molo Longo Craft Beer Fest u tri dana održavanja donosi ponudu od preko 20 piva koju ćemo uparivati sa street food kreacijama Maria Kamenara, chefa poznatog crikveničkog restorana Burin koji će u food trucku Roadhouse Taste nuditi četiri popularna street food jela koja neće uključivati klasik pivskih događaja – burger. Želja je Rijeci ponuditi kreativniju i inovativniju street food ponudu od one uobičajene. A street food ponudu zaslađuje Foodie Rijeka sa svojim popularnim wafflima!

pivo_Jon_Parry_Unsplash-min
FOTO: Unsplash

Molo Longo Craft Beer Festival slavlje je isključivo hrvatskog nezavisnog pivarstva, malog domaćeg proizvođača i fantastičnog domaćeg proizvoda. 

Festivalsku ponudu piva i street fooda upotpunit će nastupi popularnih riječkih glazbenika Krešo i Kisele Kiše, Madafunkaz i Pachamama Street Connection, a dnevni program vodit će opatijska legenda Dražen Turina Šajeta, te riječki DJ i radijski voditelj Andrej Burić – Bura Avantura.

Molo Longo Craft Beer Fest donosi jednu potpuno domaću priču koja se vrti oko podrške lokalnoj i hrvatskoj proizvodnji.

Naslovna fotka: Unsplash

Nastavi čitati još zanimljivih gastro priča:

  1. gin_tonik_zacini
  2. gin
  3. koya_rijeka
  4. sabai_rijeka