Ovoproljetno izdanje drugog po redu ŠIBENIK SPRING FESTIVALA by Staropramen, počinje u utorak 31. svibnja i traje do subote 4. lipnja, u najljepšem šibenskom Perivoju Roberta Visianija, takozvanom Đardinu. Željni druženja s prijateljima, toplog vremena, dobre spize i osvježavajućeg pića te feel good muzike veselimo se najljepšem gastro festivalu u gradu koji ove godine ide u novom proljetnom ruhu.

ŠIBENIK SPRING by Staropramen, festival kojeg su još prošle godine u šibenskim kuloarima prozvali proljetnom adventurom, uz svakodnevne izvođače – DJ-e, s raznovrsnom street food ponudom, svoje goste dočekat će sedam šibenskih ugostitelja: Festina Lente, Yum, Pjat, Lola, Munita, Šuši i Osvit.


Kućica restorana FESTINA LENTE prepoznatljiva upravo po svojim vrhunskim burgerima: Rvackom i Spring burgeru s čipsom od kapule, sticky krilcima, ove godine imat će i poznatu Cezar salatu s piletinom za sve one koje paze na svoju liniju, a kućica ŠUŠI nudit će popularne azijske gyoze i spring rolls te zanimljivu PO-KO-RU (skraćenicu od povrća, kotlovine i ramsteka). Kućica restorana PJAT osim ludih koktela, nudi riblju marinadu i roast beff u ciabatti.

Menu kućice MUNITA je inovativan: nude savršene kozice i dagnje u tempuri, ali i po prvi put u Hrvatskoj street food ponudi nalazi se coxinhe (košinje) od piletine sa domaćim umacima sweer chili i aioliem.
Kućica YUM osim svojih signature slastica, ove godine ima i slanu ponudu, zapečene tortilje s različitim punjenjem. Kućica konobe LOLA nudi svoju riblju i mesnu platu, salatu od hobotnice, paštetu tuna i tortilje s tunom i piletinom s domaćim umacima.


Kućica OSVIT vraća „staru“ šibensku ekipu na festival, ovaj put sljubljujući hladni Staropramen, Jamnicu, Kutjevo vrhunsku graševinu i premium rose, ponajbolja vina lokalnih vinara poput Marka Sladića, Birina, Barake i Raka te pjenušca Freixenet sa savršenim novim Mlinarovim tortama i kolačima.
Također, novost na festivalu je sudjelovanje i ponajboljih opg-ovca šibenske regije poput pršutara, proizvođača sireva i uljara.
Festival otvara poznati šibenski, saksofonist Boris Plazibat alla Chuck Borris, a nastupit će i poznati DJ Marco Cole, Splićanka Nikki Peducci, DJ dBart i Šibenčanin DJ Paleolitik.


Ulaz na festival je besplatan, radno vrijeme je od 17 do 23 sata, petkom i subotom do 24 sata te subotom od 11 ujutro do pola noći.
Najljepši proljetni festival u gradu ŠIBENIK SPRING je pod visokim pokroviteljstvom grada Šibenika, TZ grada Šibenika te Šibensko-kninske županije.

Više zanimljivih gastro priča pronađi ovdje:

  1. L'erotic
  2. pivo_Jon_Parry_Unsplash-min