Da je outdoor sadržaj sve više tražen, počinju prepoznavati i turističke zajednice koje sve više ulažu u promociju istih. Najnoviji projekt je Rijeka Outdoor koja na jednom mjestu predstavlja biciklističke i planinarske staze na području Rijeke i njene okolice. 

Uz odličnu web stranicu na kojoj se nalaze sve informacije, predstavljena je i mobilna aplikacija koja će potragu za novih outdoor aktivnostima na području Rijeke učiniti još lakšom. 

kastavske_sume

Tako na jednom mjestu možete doznati koje sve biciklističke i planinarske staze se nalaze na riječkom području. Opisano je čak 20 planinarsko-pješačkih staza i 13 biciklističkih staza. Dužine, pređena nadmorska visina, trajanje i težina, a sve je upotpunjeno opisom pojedine trase, a tu su u gpx. tragovi. Osim korisnih informacija, doznat ćeš i povijest, znamenitosti i zanimljivosti svake pojedine dionice. 

put_tunera

“Okupili smo biciklističke staze Rijeke i prstena, povezali destinaciju transverzalom i pružili brojne kombinacije cestovnim, brdskim ili trekking biciklom. Gradska se šetnja lako pretvara u šetnju stazom uz more, izletničko pješačenje šumskim putevima ili pak ozbiljno osvajanje planinskih vrhova s kojih se vidi cijeli Kvarner”, piše na službenoj stranici. 

Dio staza možeš otkriti u nastavku:

  1. kanjoj_rjecina
  2. kastavska_suma
  3. izvor_rjecine
  4. put_tunera