Zagrebačka restoranska scena svakim danom sve je zanimljivija, ali već duže vrijeme postoji potreba za još nekim talijanskim restoranom jer je to koncept koji nam možda zbog blizine Italije, uvelike odgovara. Tako je Zagreb dobio Scarpettu, novi talijanski restoran smješten u blizini Kennedyjevog trga, točnije na lokaciji Gastro Gardena.

Gastro Garden novi je koncept i lokacija na kojoj se očekuje veći broj restorana s različitim konceptima, nakon Cunamija, japanskog restorana kojem se ne može pronaći loša recenzija, Gastro Gardenu pridružuje se još jedan, ovaj put najpopularnije talijanske kuhinje  – Scarpetta Ristorante.

Scarpetta

Na adresi Sesvetska 3, u blizini više fakulteta, u zadnje se vrijeme uspješno otvaraju nama omiljene foodie destinacije što je odlično s obzirom na to da ovom dijelu Zagreba restorana itekako nedostaje. Ono za čim svi žudimo su restorani sa šarmom kvartovskih lokala s onim ozbiljnijim restoranskim twistom, a opet pristupačnim cijenama i ležernom atmosferom.

Scarpetta

Scarpetta je moderan i autentičan restoran, to znači da svoja jela temelji na klasičnim talijanskim okusima, a znamo kako je talijanska kuhinja, i kod nas i u svijetu najpopularnija kuhinja. 

Scarpettu karakterizira spoj tradicionalne i moderne talijanske kuhinje. Tim koji stoji iza Scarpette vodi se mišlju da je namirnica uvijek u fokusu. Mora biti svježa i treba biti tretirana kako zaslužuje, kako bi svaki gost bio zadovoljan. Nije nepoznato da se kvaliteta uvijek prepoznaje i opstaje.

Scarpetta

Zanimljiv naziv ovog restorana izvedeno je iz talijanskog izraza “fare la scarpetta”, što znači uživati ​​u obroku do posljednjeg zalogaja, čin koji označava čišćenje tanjura s komadom kruha, kod nas poznato kao i sakupljanje toća.

Jelovnik je prepun vječnih talijanskih klasika, od više vrsta tjestenina, domaćih njoka i raviola, predjela, rižota, preko mesa i ribe do deserata rađenih s posebnom pažnjom. Sva jela iz njihove kuhinje rađena su po tradicionalnim i talijanskim receptima i namirnicama iz Italije. 

Scarpetta4

Talijanske tjestenine, parmezan, mozzarella, burrata, minestrone i carpaccio su opća mjesta globalnog restoranskog vokabulara. Želja im je ponuditi poznate okuse bez ikakvog oslanjanja na komercijalni proizvod, odnosno industriju. Restoran nudi osim standardne ponude s jelovnika i dnevnu kartu u skladu sa sezonom, omogućujući tako svojim vjernim gostima tjedne jelovnike kako bi imali prilike uvijek probati nešto novo. Na izbor vina u ovom restoranu ljubitelji talijanskih etiketa neće se požaliti, a vinski domoljubi naići će i na neko njima prihvatljivo hrvatsko vino.

Scarpetta

Cijeli prostor nove Scarpette odiše rimskim štihom prevladavajući zelenim, zlatnim i bakreno smeđim tonovima dok je strop osvježen puzavcima, a na podu možemo primijetiti pravi kamen u bojama koji se stapa i dominira prostorom. U glavnom dijelu prostora nalazi se otvoreni šank koji može ugostiti 50-ak ljudi, a bočno se nalaze i opredjeljenja sa separeima za one koji žele malo privatnosti.

Specifičnost ovog prostora je samozatajnost kojeg zapravo ne možemo vidjeti već ga ciljano odlučiti posjetiti. Parking i park za djecu jedne su od velikih prednosti Gastro Gardena. O ovom divnom restoranu s razlogom će se pričati. Voljet će ga poslovnjaci radi sjajne ponude dnevnih obroka te mladi koji si žele priuštiti obrok u restoranu, ali i parovi te obitelji koje žele organizirati okupljanja i proslave.

Scarpetta

Kao jedini novootvoreni talijanski restoran u zadnje vrijeme, Scarpetta će sasvim sigurno donijeti dašak okuse i mirise Italije i postati mjesto gdje se provjereno jede.

Scarpetta je otvorena svakog dana od 12.00 h do 23.00, osim ponedjeljka.

FOTO: PR

toskana_hrana

Otkrij još zanimljivih priča iz Italije:

  1. toskana_chianti_brolio
  2. toskana_val_d_orcia
  3. napulj_cornicello

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *