Ako još nisi siguran gdje i kako provesti nadolazeći vikend sa svojim najboljim četveronožnim prijateljem, predlažem da se uputiš na Platak gdje se u nedjelju 8. listopada organizira drugo izdanje organiziranog planinarenje sa psima. 

Za sve čupavce i njihove vlasnike “Canihike” organizira besplatno vođenje dviju ruta – jedna je lakša, prikladna za obitelji s djecom i psima, dok je druga nešto zahtjevnija. Mjesto polaska za obje ture je kafić Sova na parkingu.

Prva ekipa uputit će se na šetnicu Radeševo koja vodi šumskim makadamskim putem i stazom do vrha skijališta Radeševo, do vrha Malo Radeševo te se spušta do Planinarskog doma Sušak. Početak je u 10 sati, proći će se oko sedam kilometara unutar dva i pol sata.

snjeznik_staza

Oni koji su željni dužeg hodanja, uputit će se na stazu Osmica koja kreće prema dnu skijaške staze Tešanj, priključuje se na Turističku stazu, vodi ka Rimskim vratima sve do livade Lazac. Nakon pauze staza vodi u smjeru Snježnika (uspon na vrh se iz sigurnosnih razloga neće ostvariti) te se stazom “Kroz Grlo” vraća do Malog doma. Početak je također u 10 sati, ruta je duga oko 12 kilometara, a za nju je potrebno oko 4,5 sata.

Svaka grupa ima dva vodiča, a broj sudionika je ograničen, stoga što prije online prijavom osiguraj svoje mjesto ili putem maila sva.lica.platka@gmail.com.

platak_risnjak

Otkrij još staza na Platku:

  1. snjeznik_staza
  2. stazica_puha_platka
  3. sleme_platak