Nije rijetkost da u ludnici svakodnevnih obveza, što onih poslovnih, što onih privatnih, sve manje i manje imam vremena za sebe i za uživanje u svim onim malim, ali nama ženama bitnim stvarima koje nam doslovno i preneseno uljepšavaju život. A sve rjeđe i rjeđe putujem u ženskom društvu – prijateljice su poput mene na sve strane, a uskladiti dane kako bi zajedno provele vikend često se čini poput složenog matematičkog zadatka. Ako poput mene voliš putovati i istraživati manje poznate i razvikane destinacije u Hrvatskoj, a nedostaje ti ženske energije, Alma Premerl Zoko, novinarka, zaljubljenica u putovanja i modna savjetica, ima onaj savršen bijeg za tebe – Women’s days by modniALMAnah!

U pitanju je program, poznat i kao Ženski vikend Hrvatskom, koji ujedinjuje putovanja, hranu i piće, modu i ljepotu i prije svega žensko druženje – savršena ideja za vikend, bilo da se za pojedinu destinaciju odlučiš u društvu svojih prijateljica, mame ili sestre, ili pak ideš sama u novu avanturu.

Svestrana Alma uživa jednako u modi i šminkanju, putovanjima i u istraživanju novih destinacija, a dan voli zaključiti uz dobru hranu i piće i ono najvažnije – u dobrom društvu. Stoga ne iznenađuje što je sve svoje ljubavi ujedinila u projekt “Ženski vikend” – i čini se da točno zna što modernim i urbanim ženama treba. Alma je do ideje za novi projekt došla u vrijeme pandemije. 

zenski_vikend_alma_premerl_zoko

“Naime, kako radim dugi niz godina kao modna savjetnica (imate li nekih modnih nedoumica, slobodno me kontaktirajte :)), a i imam uslugu stiliziranje ormara, u vrijeme pandemije sam s klijenticama dosta komunicirala. Bilo je to online savjetovanje, tijekom kojeg smo radile generalke u ormarima i gdje smo maštale o vremenu kad će sve biti kao prije, kad će trebati sva ta odjeća za modne stilove koje određena žena gradi. Dok smo tako pričale o modi koja je tada pala u x-ti plan, urezala mi se u pamćenje rečenica koju su često moje klijentice ponavljale ‘da mi se negdje maknut’. Bila je to usputna rečenica, očaj zbog novonastale situacije, straha i neizvjesnosti, ali i činjenice kako se život preorganizirao bez da se pitalo ima li tko uvjeta za rad od kuće i online školovanje…, prisjeća se Alma. 

I sama se u tom trenutku našla u situaciji da mašta o tome “da se negdje makne”. Guglajući naletjela je na jedan predivan komad prirode u Lici na kojem se nalazio kamp s mogućnosti boravka u prirodi s epidemiološkim mjerama. 

ilok_srijem_zenski_vikend

“Pozvala sam ja tako svoju ‘da mi se maknuti’ ekipu i tako smo se uputile u prirodu. Svaka sa svojim automobilom… Taj vikend neću nikad zaboraviti – puno smo hodale prirodom koristeći je i kao kulisu za ženske radionice. Šminkale smo se, učile kako nanijeti kremu na lice, pokazala sam im male modne tajne dobrog stila… Kad smo se vraćale u Zagreb, opuštene i resetirane, neprestano su mi dolazile poruke. Najčešće je bilo pitanje ‘A kuda nas vodiš idući mjesec ‘? I tako – ja sam se našla u novom projektu u kojem i danas, kad je sve po starom, uživam!”

Manje poznate destinacije otkrivaju svu ljepotu Hrvatske

Women’s days by modniALMAnah je poseban iz više razloga, i to ne samo zbog činjenice što je namijenjen isključivo ženama. Osim što se u sklopu ovog programa održavaju brojne lifestyle radionice, Alma je svim sudionicama htjela otkriti i manje poznate i razvikane destinacije u Hrvatskoj. 

“Živimo u prekrasnoj zemlji i gotovo da nema mjesta u Hrvatskoj koje nije posebno. Kroz ovaj projekt nastojim pronaći manje destinacije, pokazati ih stvarajući efekt najljepšeg mjesta na svijetu. Pitali ste me kako žene reagiraju kad je u pitanju manja sredina. Sada mi vjeruju, iako je bilo otpora i negodovanja zašto sam odabrala primjerice Karlovac ili Ozalj, Delnice ili Koprivnicu. Zvale su me, pitale jesam li sigurna da jedan Karlovac ili Koprivnica mogu biti zanimljivi cijeli vikend. A onda… Sa svih tih malih destinacija žene su se jedva vratile kućama. Nisu krile sreću, oduševljenje, uživale su do zadnjeg, a neke su primjerice na takvim destinacijama kasnije došle sa svojom obitelji, kupile vikendicu…”, objašnjava Alma svoju odluku odabira specifičnih lokacija. 

zenski_vikend_alma_premerl_zoko

Do sada je Ženski vikend napravio pravu turu po Hrvatskoj – žene su posjetile Đakovo, Metković, Ozalj, Karlovac, Podravinu, Viroviticu, Ilok, Vukovar, Buzet, Motovun

Svaki vikend je poseban na svoj način, svaki priča svoju priču, a mnoge žene koje redovito istražuju Hrvatsku u našu žensku grupu pišu kako je vikend s kojeg su se vratile najbolji ikad. Do idućeg mjeseca kad krenemo ponovo na put i kad dolaze nove poruke… Žene vole to što radim jer valjda osjećaju tu iskrenost. Svaka žena koja je doživjela ovaj program postavlja ista piranja – kako si samo iskopala sve te informacije, kako si se sjetila pokazati nam ovo ili ono… Trudim se, dajem maksimum u realizaciji programa, što žene prepoznaju te me najčešće otkrivaju svojim prijateljicama. Ima i onih koje vole ovaj koncept pa idu često na Ženski vikend te na ovaj način istražuju Hrvatsku. Uvijek kažem da je svaki deseti program gratis, a do sada su tu pogodnost mnoge i iskoristile.”

U osmišljanju samog programa Almi često služi i sama destinacija kao inspiracija. Svaki Ženski vikend ima plan, no niti jedan program nije isti.

“Uvijek se vikend sastoji od elemenata prirode (NP, park prirode, izleti), baštine i kulture (razgled grada u društvu vodiča, posjet muzeju) i tipičnih ženskih sadržaja ispričanih kroz radionice (make up tips and tricks, radionica modnog stila, radionica ‘Zdrav život’ u kojoj progovaramo o tipičnim ženskim problemima – od menopauze do razumijevanja generacije Z, koja žene čeka kad se vrate kući).”

Kao inspiracija za kreiranje programa Almi služe i godišnja doba, ali isto tako kao modna savjetnica i novinarka, je redovito u kontaktu sa suvremenim ženama te je naučila slušati i na koncu prepoznati njihove potrebe. Nit vodilja je da vikendi budu ispunjeni onim radionicama koje su kreativne i korisne te kroz koje se uči.

“Do kraja godine su u pripremi vikend programa na kojima će žene na radionicama naučiti male tajne make upa, kako se našminkati u 10 minuta, koliko je proizvoda potrebno za njegu lica i tijela, koja boja ‘briše’ bore, a u kojoj ćete uvijek izgledati vitko. U segmentu zdravlja u fokusu su hormoni, vitalnost, mladolikost, oralna higijena… Pitala si me kako pronalazim predavače? Nemam problema s time – kad osmislim program, mnoge se stučnjakinje same jave i žele svojim znanjem dati doprinos ovom projektu.”

Često novi projekti s nešto drugačijim konceptom teže nalaze zainteresirane sudionike, no kada je Ženski vikend u pitanju, to nije bio slučaj. Prve sudionice su bile Almine dugogodišnje klijentice, a veoma brzo se mreža proširila. 

“Nevjerojatno je da jedna zadovoljna žena svojom impresijom u ponedjeljak ujutro nakon vikenda postaje najbolji promotor ovog projekta. To iskreno oduševljenje moja je najbolja potvrda da dobro radim svoj posao.”

Što te do kraja godine čeka u sklopu Ženskog vikenda?

Ako si se prepoznala u opisu, želiš se “negdje maknuti”, uživati u ženskom druženju, posjetiti novu destinaciju i možda čak steći nove prijateljice, onda je vrijeme da si rezerviraš svoje mjesto ujednom od nadolazežić Women’s days by modniALMAnah. 

zenski_vikend_alma_premerl_zoko

“Sad je plan ući u 2024. godinu kroz prekrasne projekte koji će obilježiti nadolazeće vrijeme. Zadnji vikend u studenom, točnije 24.-26. studeni, rezerviran je za Šibenik i okolicu, a treći vikend Adventa 15.-17. prosinca tradicionalno idemo u Rogašku Slatinu. Iako Ženski vikend Hrvatskom u fokus stavlja, kako ime kaže Hrvatsku, program za Rogašku Slatinu tradicionalno radim u vrijeme Adventa. Zašto Slovenija? Ova destinacija ima odličnu priču u kojoj je glavni lik Petar Zrinski. Naime, na području Rogaške Slatine bio je u lovu tijekom kojeg su ga mučili problemi s trbuhom. Netko mu je savjetovao da se napije čudotvornom vodom s izvora što je i učinio, a kako su problemi nestali Zrinski je pisao u Beč i molio da se na ovom mjestu napravi lječilište. Tako je nastala Rogaška Slatina jedinstveno mjesto nedaleko Zagreba”, najavljuje Alma. 

Sve o programima možeš pročitati na modnomALMAnahu, a uz svako putovanje stoji i napomena kako se prijaviti. 

Cijena za sve programe je jedinstvena – 230 eura (plus PDV), a u budžetu je pokriveno sve – boravak na super cool mestima, istraživanje destinacije u društvu vodiča, posjet muzejima, atrakcijama, prirodnim ljepotama. Hrana, sve radionice i poklončići naših partnera s kojima se svaka žena vraća kući kako bi se i kad krene svakodnevica sjetila na vikend koji je provela na drugačiji – ženski način.”

ilok_srijem_zenski_vikend9

Almim posao je raznolik i dimaničan i često se čini kako je na sto lokacija odjednom. No, kako sama kaže “puno radi, puno se i kroz posao miče ovdje ili ondje, ali…” – nikad ne zaboravlja da mora biti u balansu.

“Imam svoj neradni dan usred tjedna, tada ga moj suprug provedemo bez mobitela, u wellnessu ili prirodi. Kako bismo bile zdrave i zadovoljne sobom, moramo svaki dan pronaći vrijeme za sebe. To ne moraju biti stereotipi. Ponekad je dovoljna samo sitnica da se opustite, resetirate i nastavite s radnim obvezama. Ne propustite takve trenutke.”

Ako ti svakodnevnica ne dopušta da uzmeš vremena za sebe, da se opustiš, budeš u trenutku, i uživaš u svim malim ženskim čarima, onda je Ženski vikend Hrvatskom pravi odabir za tebe. 

FOTO: Nikola Zoko

Otkrij još zanimljivih priča iz Hrvatske:

  1. put_u_srediste_zene
  2. klopotec_podravina3
  3. otok_kriznica_podravina
  4. dravska_prica_slavonija
  5. ilok_srijem_zenski_vikend3