Hrvatska je još jednom prepoznata kao jedna od vodećih svjetskih destinacija, zauzimajući 9. mjesto na svijetu na popisu 20 vodećih zemalja. Ovu titulu su Lijepoj našoj odabrali čitatelji popularnog američkog časopisa za putovanja, Condé Nast Traveller, u sklopu Nagrada čitatelja 2021. godine.

Listu vode Portugal, Novi Zeland, Japan, Maroko, Šri Lanka, Italija, Island i Grčka, a slijede Hrvatska i Turska, Norveška, Maldivi, Kenija, Irska, Izrael, Australija, Švicarska, Indonezija, Bocvana i Filipini.

hvar_aleksandra-krasinska
FOTO: Unsplash

Iznimno nas veseli vijest da su čitatelji Condé Nast Travelera prepoznali Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih zemalja u svijetu. Ovo je potvrda iznimnog ugleda naše zemlje među američkim ljubiteljima putovanja koji Hrvatsku doživljavaju kao kvalitetnu, atraktivnu i sigurnu destinaciju ”, izjavila je Ina Rodin, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sjedinjenim Državama, dodajući kako je ovo priznanje velik motiv za daljnje pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najpopularnijih destinacija Amerikanaca.

Više od 800.000 čitatelja Condé Nast Travellera poslalo je odgovore koji ocjenjuju njihova iskustva putovanja diljem svijeta, pružajući uvid o mjestima na koja se jedva čekaju vratiti. Nagrade Readers’ Choice Awards najdugovječnije su i najprestižnije priznanje izvrsnosti u industriji putovanja.

Rovinj_dimitry_anikin_unsplash
FOTO: Unsplash

Naša zemlja bilježi kontinuirani rast prepoznatljivosti na američkom tržištu, ali i potražnje. To potvrđuje i dosad ostvareni turistički promet u kojem su američki turisti ostvarili rast od 454 posto u dolascima i 304 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Očekujemo nastavak pozitivnih trendova u narednim godinama, tijekom kojih ćemo Hrvatsku nastaviti pozicionirati kao poželjnu europsku turističku destinaciju ”, zaključio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Naslovna fotka: Unsplash

Kreni i ti otkrivati Hrvatsku naše savjete:

  1. lokvarsko_jezero
  2. rovinj
  3. lokvarsko_jezero
  4. slavonija_baranja
  5. Kabola

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *