Hrvatska metropola nastavlja oduševljavati diljem svijeta! Tako se Zagreb našao ukupno na četvrtom mjestu za najbolje gradske odmore s djecom u 2022. godini. Ovu titulu je dobio prema novoj studiji o 50 gradova koju je objavio OVO Network.

Podaci pokazuju kako Zagreb ima neke od najsigurnijih ulica, najjeftiniji prijevoz i najveći broj dječjih atrakcija u Europi. Navedeno je kako u Zagrebu postoje 292 atrakcije prilagođene djeci po glavi stanovnika (1.000.000 stanovnika i turista) što ga čini petim po veličini u studiji, iza samo Lisabona, Atene, Dublina i Edinburgha.

Glavni grad Hrvatske također ima jedan od najboljih pristupa muzejima u Europi sa sedmim mjestom po broju stanovnika Sve skupa ima 183 muzeja na 1.000.000 ljudi, kao najveći gradovi poput Londona, Berlina i Pariza.

Dodatno priznanje Zagrebu dolazi i zahvaljujući studiji Solo Female Travellers u kojoj je 73% žena koje putuju same izjavilo kako iznimno brinu o svojoj sigurnosti.

Tražilica za odmor Holidu odlučila je otkriti koji su gradovi najsigurniji za solo žensko putovanje, rangirajući destinacije diljem svijeta na nekoliko važnih čimbenika.

Analizirali su sigurnost na ulici i razine kriminala, kao i stavove, kulturu i trošak solo putnica na svakoj destinaciji. Među 10 najboljih svjetskih gradova po sigurnosti za solo putnice našao se i Zagreb na posljednjem mjestu. Na prvom mjestu se našao Singapur gdje se čak 88% žena izjasnilo kako se osjeća iznimno sigurno u svakom trenutku.

Zagreb je tako još jednom dokazao kako se bez problema nalazi na vodećim mjestima za sjajnu destinaciju, bez obzira na to biraju li ga žene koje se same upuštaju u putovanja ili obitelji s djecom. Svaka čast!

Nastavi čitati:

  1. hrvatska_booking
  2. veganska_mjesta_hrvatska