Nakon zimske pauze, nedavno obnovljeni Morosini Grimani kaštel nudi pregršt multimedijalnog i interaktivnog sadržaja u jednoj od najpoznatijih utvrda na istarskom području.

Morosini Grimani još od vremena svoje izgradnje u 13.st. predstavlja simbol Svetvinčenta, a ujedno slovi za najsačuvaniji kaštel na poluotoku. Kroz dugi niz stoljeća kaštel je pretrpio mnoge štete, a zadnju pamti za vrijeme 2. Svjetskog rata kada biva spaljen po drugi put. Od tada je kaštel bio napušten, a njegovoj se obnovi i zaštiti krenulo 2000. godine od kada su obnovljene zidine i sanirana kvadratna kula. Kroz projekt Revitas, obnovljena je kula i balustrada, a to su bili tek prvi koraci u obnovi, nakon čega je uslijedio projekt obnove palače kaštela kao najzahtjevnijeg građevinskog projekta u sklopu KULTERRA-e, sada bogatiju za pet etaža raznovrsnog sadržaja!

kastel_svetvincenat

Više o Morosini Grimani utvrdi otkrij ovdje

Među njima su Escape Castle igra, borbe s uskocima, adrenalinski prijelazi preko požara, viteški turnir i još mnogo toga, a nakon kratke pauze, ponovno otvorili svoja vrata svakog vikenda po promo cijenama ulaznica!

kastel_svetvincenat

Posjeti Morosini Grimani kaštel subotom i nedjeljom u periodu od 10 do 16 sati, uživaj u sjajnim aktivnostima, a nakon njih se okrijepi vrhunskim lokalnim proizvodima te sjajnim vinima.

Cijena ulaznice za razgledavanje za odrasle iznosi 50 kuna, a za djecu, studente i umirovljenike 30 kuna po osobi. Upad za razgledavanje i Escape iznosi 70 kuna za odrasle te 50 kuna za djecu, studente i umirovljenike.

istra_vodic
staza_pazin_istra

Osim utvrde Morosini Grimani, u Istri posjeti:

  1. pustinja_sterna
  2. spilja_mramornica
  3. rovinj
  4. cingarela_slap
  5. uvala_zitna_korcula