Planinarsko društvo Runolist održao je svoju prvu Malu planinarsku školu 2018. godine, a zbog velikog interesa, vrijedni planinari ovog zagrebačkog društva odlučili su ove godine organizirati njeno drugo izdanje. 

Mala planinarska škola Runolistići organizira se u Zagrebu za uzrast djece od sedam do 15 godina i to u periodu od 13. rujna do 23. listopada 2022. 

“Uz geslo ‘U prirodu od malih nogu za zelenu budućnost’, želimo kroz školu omogućiti i najmlađima da krenu u svijet planinarenja kako radi upoznavanja njenih ljepota, tako i radi njenog očuvanja kao i pružiti im mogućnost stjecanja planinarskih znanja i vještina za njihov siguran i ugodan boravak u prirodi i planinama”, istaknula je ekipa iz Runolista. 

kalnik

Upisi u školu do 17.08. ili do popunjenosti predviđenog broja od 25 polaznika, a uvjet za pohađanje škole je članstvo u HPD Runolist Zagreb. Za dobivanje diplome potrebno je prisustvovati na 70% izleta. Predavanja se održavaju na izletima, koji su subotom ili nedjeljom, odnosno subotom i nedjeljom ako su dvodnevni.

park_suma_golubinjak

Runolistići se u sklopu Male planinarske škole ići na sljedeće izlete: Japetić, Klek, špilja Lokvarka i PŠ Golubinjak, Kalnik, Okić, dvodnevni izlet na Papuk, a na predavanjima će proći sljedeće teme: planinarenje, planinarstvo, kretanje i boravak u planinama, zaštita prirode, opasnosti, pomoć i spašavanje u planini, penjanje i orijentacija.

Prijave za školu i sva pitanja možete poslati na e-mail ili na mobitel predsjednika HPD Runolist: Zoran Filipović; hpd.runolist@gmail.com, 091/5333472.

Naslovna fotka: Unsplash

Otkrij još zanimljivih planinarskih tema:

  1. od_ivane_do_tadije
  2. velika_zlatni_papuk
  3. vodic_zmije