Zahvaljujući svom neodoljivom šarmu, odličnoj lokaciji, raznolikoj ponudi te brojnim specifičnostima, Funtana je mnogima omiljeno mjesto za ljetovanje kojem se uvijek iznova rado vraćaju. Turistička zajednica općine Funtana već dulje vrijeme radi na promicanju Funtane i proširenju turističke ponude i u postsezoni, pa sa zadovoljstvom najavljuje novu gastro manifestaciju “Funtanjanski gušti” u periodu od 23. rujna do 2. listopada.

Tijekom deset dana trajanja prvog izdanja ove manifestacije, za koju vjerujemo da će vrlo brzo postati prepoznatljiva, domaći i strani gosti moći će uživati u najboljim kulinarskim delicijama lokalnih restorana po promotivnim cijenama.

Fotka: Unsplash

Svoje vrhunske menije ponudit će restorani Bokoon, Delfin, Histria, More, Oscar, Rimini, Tonia i Zeleni park, a zajednički cilj svih sudionika u ovoj gastro priči je promocija lokalnih specijaliteta i gastronomske ponude Funtane. Svaki od restorana će tijekom trajanja manifestacije nuditi jedan riblji i jedan mesni meni u tri slijeda, uz čašu domaćeg vina, po odličnoj, promotivnoj cijeni od 140 kuna.

Fotka: Unsplash

Ljubitelji delicija našeg podneblja bit će oduševljeni ovim iskustvom, jer su se svi restorani potrudili složiti vrlo raznovrsne i maštovite menije s najkvalitetnijim namirnicama. Bit će tu specijaliteta od bakalara, inćuna, škampi, kozica i hobotnica, ili orada i brancina na žaru. U ponudi će se naći i nadaleko poznati istarski pršut, ovčji sir s tartufima, domaće tjestenine s tartufima i brojna druga jela koja sva odredom nose zajednički epitet čistog užitka za nepce.

Fotka: Unsplash

Ova jedinstvena manifestacija s razlogom nosi naziv “Funtanjanski gušti”. Osmišljena je za maksimalan gušt turista i posjetitelja koji će u širokoj lepezi menija zasigurno pronaći onaj pravi, po svom ukusu. Cijela priča bit će svakako i dodatni motiv mnogima da Funtanu posjete i po završetku ljeta, u prvim danima romantične jeseni, što će u konačnici značiti produljenje turističke sezone za što lijepa Funtana definitivno ima sve uvjete i mogućnosti.

Sve dodatne informacije o restoranima i ponudi koju su pripremili za manifestaciju “Funtanjanski gušti”, kao i njihove kontakte, pronađi na internetskoj stranici Turističke zajednice općine Funtana te na društvenim mrežama.

istra_vodic

Više o ljepotama i ponudi Istre pročitaj ovdje:

  1. spilja_mramornica
  2. staza_bozanskih_izvora_rabac
  3. Kabola

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *