Terme Čatež omiljena su destinacija Zagrepčana i stanovnika okolice jer u samo pola sata vožnje dolaziš do mjesta za relaksaciju, kupanje i uživanje. Slovenija je poznata po svojoj wellness ponudi, a Čatež kao mjesto na koje s guštom odlazimo „na kupanje“. Ali, Čatež nije lokacija samo za ljetno guštanje, već za opuštanje u svako doba godine.

Bez obzira na to tražiš li mjesto za produženi vikend, godišnji ili jednodnevni izlet, Rivijera Termi Čatež nudi ponešto za svakoga. Kao što sam već navela, samo 25 minuta vožnje autom od Zagreba dovodi te do više od 6500 m² unutarnjih površina s kombinacijom vodenih atrakcija, ali i elegantno dizajniran wellness koji se prostire na skoro 1.000 m² površine s posebno dizajniranim saunama. Kada bih zbrojila sve stranice koje opasuju Terme i stavila ih jedne na druge, dobili bismo visinu Triglava. Onda ti je jasno o kojoj se veličini radi! Ja sam posjetila ovaj kompleks s ekipom i moram reći kako je vikend u Termama Čatež sjajna ideja ako želiš pobjeći od gradske vreve.

FOTO: Promo

Termalna Rivijera nudi najveći natkriveni kompleks bazena

Čatež u fokus stavlja svog posjetitelja i njegovo potpuno uživanje. Stoga ne iznenađuje kako se upravo ovdje nalazi i Termalna Rivijera, najveći slovenski natkriveni kompleks bazena. Rivijera je smještena ispod tri kupole ispod kojih se nalaze bazeni, slapovi, tobogani, Whirlpool tako da u ponudi možeš uživati s klincima (bazen je posebno popularan, ali ne odolijevaju mu ni odrasli), a za klince su osigurani i dječji bazeni dubine od 0,2 metra.

Sam naziv termalna rivijera ukazuje kako je temperatura vode u većini bazena od 31-33 stupnjeva Celzijusa, a ja sam osvježenje potražila kombinirajući unutarnji i vanjski bazen. Dakako, s obzirom na to da sam namočila kosu, nisam toliko dugo vremena provela vani, ali da mi je potaknulo cirkulaciju i razbistrilo misli – bome je! Brčkanje u Whirlpoolu uz ekipu i dobru zafrkanciju začinili smo s čašom vinom, a onda je došlo vrijeme za malo mira i regeneraciju uma i tijela.

Wellness Rivijera s kompletno novim uređenjem

Veliki sam ljubitelj sauna jer zaista vjerujem kako mi ništa ne može toliko dobro izbaciti sve toksine iz tijela, ali i mozga kao dobra tura znojenja. I dok su moje misli posljednjih mjeseci radile sto na sat (toksičnost u akciji), u ponudi Wellness Rivijere sam napokon – odahnula. Naime, Čatež je uredio fantastičan wellness centar koji se prostire na čak na 932 m², što uključuje 632 m² unutarnjih i 300 m² vanjskih površina. Nije fizički spojen s Termalnom Rivijerom tako da sve možeš kombinirati kako i kada želiš, a ja sam se odmah bacila u otkrivanje sauna.

FOTO: Promo

Dočekale su me solna, turska, ekstrema i velika finska sauna te bio-biljna finska sauna na vanjskoj terasi koja je upotpunjena biljnim zen vrtom s prostorom za odmor. Naravno, ovdje se nalaze i Whirlpool te bazen za hlađenje i veliki topli bazen za masažu i opuštanje, a lounge kutak s vodenim krevetima me toliko opustio da sam na nekih dvadesetak minuta i zaspala. Wellness Rivijera nudi i ledenu fontanu, a osvježenje u vidu voća, zdravih sokova i vode možeš pronaći u samoposlužnom baru. Wellness Rivijera radi svaki dan od 11 do 21 sati te vikendima do 22 sata, a ulaznice možeš kupiti i prije dolaska, samo s jednim klikom.  

Zima u Termama Čatež kao bijeg od svakodnevice

Osim Termalne i Wellness oaze, koje su novitet ovog termalnog kompleksa, Terme Čatež su vrlo zanimljiva destinacija za cijelu obitelj! Smještaj u hotelima nudi sobe koje su dizajnirane za obitelji, topli hodnici omogućuju lak prolaz od hotela do Termalne rivijere, a za obitelji s djecom će puno značiti info kako svi prostori u hotelima imaju i kutak za kikiće. Sobe su prostrane, lijepo dizajnirane s velikim kupaonicama i lakom komunikacijom s recepcijom. Ponuda hrane u hotelima je na iznimno visokom nivou, s bogatim švedskim stolovima koji nude namirnica iz lokalnih OPG-ova, tradicionalnu hranu, vege ponudu, ali i klasiku poput pohanog mesa! Za svakoga ponešto.

Terme Čatež nude aktivnosti i izvan svojih Rivijera pa tako možeš odigrati partiju mini golfa, a početkom Adventa na tu lokaciju dolazi klizalište na otvorenom! Prekrasno uređene šetnice okružuju park i sva tri hotela te Terme Village kompleks s apartmanima, kampom i mobilnim kućicama koji su ti na raspolaganju cijele godine. Ako zaboraviš badić ili šlapice za bazen, nema panike jer sve to (ali i fora suvenire) možeš pronaći u simpatičnim trgovinama.

Kao šećer na kraju, svakako predlažem da odeš na kavu i kolač u slastičarnicu Urška i isprobaš popularnu Čatešku tortu s čokoladom, višnjama i biskvitom koji se topi u ustima. Bez brige, sav višak kalorija ćeš potrošiti plivajući, a ako si pojeo dvije porcije, iznoji ih u saunama!

Terme Čatež već su desetljećima omiljena destinacija za bijeg od stresa, gradske buke i vreve, ali njihova čar leži u tome što u ponudi možeš uživati tijekom čitave godine, solo, u društvu bolje polovice, obitelji ili pak s prijateljima. Koju god kombinaciju da odabereš, opuštanje i punjenje baterija su neizbježni stoga – samo uživaj!

bohinj_slovenija

Naslovna fotka: Promo

Još mogućnosti za uživanje u Sloveniji pronađi ovdje:

  1. ljubljana_slovenija
  2. rogaska_slatina_slovenija
  3. slap_orglice_slovenija