Svi ljubitelji autohtone istarske kuhinje i odličnih vina napokon su došli na svoje jer prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece koja će se održati od 6. do 15. svibnja u Vrsaru, a ako se baš tada nađeš u Istri, moći ćeš okusiti vrhunske tradicionalne specijalitete spravljene od svježih, lokalnih namirnica, njegujući bogatu tradiciju i kulturu ovoga kraja.

Tako ćeš moći uživati u pravim gurmanskim rapsodijama koje će spremati poznati vrsarski restorani Basilico, Bevanda, Dvi palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Rotonda i Srdela. Hladni morski tris od hobotnice, srdele na savor, brodet s palentom ili pak šugo od boškarina s njokima, medaljoni u umaku od terana i istarski pršut samo su neki od brojnih specijaliteta koji će, vjerujemo, zasigurno oduševiti i ona najzahtjevnija nepca. Mesni ili riblji meni – izbor je samo na tebi, a ako još uvijek nisi postao zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postaneš uz promotivne cijene menija od samo 130 kuna.

Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima, a posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava i, prilagođavajući ih suvremenim trendovima, udiše im novi život. Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više i više stalnih posjetitelja i gostiju.

Nastavljajući tradiciju, za ovo sada već peto izdanje eventa zaslužni su Turistička zajednica općine Vrsar, Udruženje obrtnika Vrsar i turistička kompanija Maistra, a ova zanimljiva gurmet manifestacija samo je jedno od brojnih događanja koja se održavaju i Istri tijekom cijele godine, kontinuirano obogaćujući cjelokupnu ponudu i jačajući poziciju Istre kao nezaobilazne turističke i gourmet destinacije.

Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe u ovoj bogatoj gourmet ponudi zato rezerviraj svoje mjesto na vrijeme i prepusti se nezaboravnim užitcima vrhunske vrsarske kuhinje.

istra_hrana

Više o samoj manifestaciji saznaj ovdje.

Kada si u Istri, ne smiješ propusitit:

  1. staza_bozanskih_izvora_rabac
  2. kastel_svetvincenat
  3. mali_losinj