Kada se spominje šetnica uz more na Kvarneru, svi se odmah sjete naveliko poznate šetnice Lungomare koja se proteže od Voloska preko Opatije, Ičića i Ike do Lovrana. Šetnica Franje Josipa l. je definitivno najpoznatija kvarnerska šetnja uz more koja je 2011. proslavila svoj stoti rođendan. No, s druge strane Rijeke postoji još jedna lijepa šetnica na kojoj te čekaju predivne plaže i brojni ugostiteljski objekti. 

U pitanju je oko tri kilometra duga šetnica u Kostreni koja je udaljena svega par minuta vožnje automobilom iz Rijeke

Kostrena je inače mjesto koje je poznato po svojoj dugoj pomorskoj tradiciji, a u njoj i dan danas žive brojni kapetani i pomorci. Stoga je posve shvatljivo da i Kostrena ima predivnu šetnicu uz more. 

kostrena-min

Šetnica je duga u jednom smjeru oko tri kilometra, a cijelim putem pruža nezaboravan pogled na mnogobrojne plaže koje su ljeti popularne destinacije, a duž cijelog puta se nalaze i mnogobrojni ugostiteljski objekti gdje nakon šetnje ili kupanja možeš potražiti osvježenje. Tu se nalaze restorani, kafići, ali i beach barovi koji u ponudi nude odlične koktele. 

kostrena1-min

Ova šetnica je omiljena destinacija mještana u bilo koje doba godine. Tu možeš uživati u ugodnoj šetnji ili pak voziti bajk, a uz stazu postoje i outdoor sprave za vježbanje stoga je moguće odraditi i trening na otvorenom. 

Ljeti je Kostrena popularna zbog svojih predivnih plaža na kojima se uvijek traži mjesto više. Inače, ove plaže su osim po svojoj ljepoti poznate i zbog svog položaja koji im omoguće upijanje i onih zadnjih zraka sunca.

kostrena2-min

Automobil je najbolje parkirati iza plaže Žurkovo, odnosno jedriličarskog kluba Galeb ili sa suprotne strane, iznad plaže Kostrena, no parking postoji i iznad plaže Svežanj. 

Osobno najviše volim Kostrenu u proljeće i jesen kada se gužve smire, plaže postanu utočište za one koji vole uživati u pikniku uz more ili samo u šumu valova. 

krk_kolaz
losinj_vodic
cres_vodic

Nastavi čitati još zanimljivih s Kvarnera:

  1. cres_beli-
  2. muzej_apoksiomena_losinj
  3. tramuntana_cres
  4. vila_carolina_losinj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *