Park prirode Učka postaje ”Park bez plastike” te će se tim povodom, u subotu, 15. listopada, u Centru za posjetitelje Poklon, održati prigodno događanje “Učka bez plastike”.

Posjetitelje, u periodu od 11 do 15 sati očekuju dječja predstava i radionica recikliranja, predavanja o mikroplastici i odvajanju otpada te radionica kompostiranja, a ulaz na sve programe je besplatan. Cilj događanja je podizanje svijesti o štetnosti plastike i mogućnostima smanjenja stvaranja otpada u svakodnevnom životu. 

ucka_veliki_planik

Park prirode Učka poduzeo je niz mjera kako bi postao Park bez plastike, u sklopu projekta „Plastic free zone“. Svrha projekta je podrška mjerama za ograničenje korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda te uklanjanje otpadne plastike i drugih vrsta otpada u zaštićenim područjima prirode, čime se doprinosi smanjenju ekološkog otiska, očuvanju ekosustava i klimatskim ciljevima.

U subotu te čeka ovaj program:

  • 11.00 h – Dječja predstava „Plastika fantastika“ i radionica recikliranja (Umjetnička organizacija Igralke)
  • 12:30 h – Predavanje „Priča o mikroplastici“ (Itana Bokan Vucelić, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ)
  • 13:30 h – Predavanje „Krk – zero waste otok“ (Ivan Jurešić, Ponikve eko otok Krk d.o.o)
  • 14:30 h – Radionica „Kompostiranjem do manje otpada“ (Ivana Keller, inženjerka ekološke poljoprivrede)
ucka_bez_plastike

Više informacija o programu događanja moguće je pronaći ovdje.

U subotu, 15. listopada, u Parku prirode Učka, ujedno počinje promotivna akcija Mjesec hrvatskog turizma, u sklopu koje će posjetiteljima biti na raspolaganju snižene cijene ulaznica za posjet multimedijalnom muzejskom postavu Centra za posjetitelje Poklon.

Odličan povod da subotu provedeš na Učki!

trebisca_perun_ucka

Otkrij zanimljive staze na Učki:

  1. land_art_ucka
  2. ucka_slap_banina
  3. brsec_sisol
  4. ucka_veliki_planik