Slobodno mogu reći kako su Papučki jaglaci, planinarska manifestacija koja se održava nevjerojatnih 40 godina na Papuku, postala kultna. Čak i ako nisi nikad planinario na Papuku, negdje si pročitao i čuo za ovaj fantastičan događaj s kojim se tradicionalno dočekuje proljeće u Slavoniji

U organizaciji HPD-a Sokolovac i uz suorganizatore TZ Zlatni Papuk i Park prirode Papuk u nedjelju 20. ožujka održat će se Papučki jaglaci koji svake godine privlače po nekoliko tisuća planinara i ljubitelja iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. 

Na raspolaganju se nudi čak pet staza tako da svatko može prema svojoj fizičkoj spremnosti odabrati onu idealnu za sebe – Staza jaglaca, Jankovac, Češljakovački vis, Trišnjica i Mališćak su nazivi dionica. 

Kako je Park prirode Papuk objavio, okupljanje planinara očekuje se između osam i devet ujutro ispred planinarskog doma Lapjak u Velikoj. Tijekom okupljanja sudionici biraju stazu. Nakon izleta sudionike očekuje bogata gastronomska ponuda i glazbeni program. 

lapjak_papuk

Papuk je veoma zanimljiva i lijepa planinarska destinacija u čije ljepote, što prirodne, ali i one gastronomske, sam se uvjerila prošle jeseni. Stoga mogu reći samo jedno – priključi se Papučkim jaglacima!

papuk_staze
vikend_papuk

Otkrij još zanimljivih tema iz Slavonije:

  1. slavonija_baranja
  2. papuk_sto_jesti_piti
  3. cesljakovacki_vis_papuk
  4. ides_i_pijes_kaptol
  5. velicki_grad_papuk
  6. kultna_jela_slavonija