Ako ne planiraš na more, bilo da nemaš vremena ili jednostavno želiš pobjeći od mnogobrojnih turista i uživati u šumi, uputi se u Gorski kotar. Tamo te čekaju manje gužve, niže temperature, krošnje goranske šume, ali i uređena kupališta na kojima možeš potražiti potrebno osvježenje. 

Definitivno najpopularnije lokacije u Gorskom kotaru za kupanje su Lokve i Fužine. Na Lokvarskom jezeru se nalazi kupalište Stari motel gdje možeš uživati na prirodnoj i plutajućoj plaži. Tu se u sezoni nalazi i ugostiteljski objekt s kemijskim WC-om. Osim kupanja na Lokvarskom jezeru možeš unajmiti kajak i SUP (091/404-0115), a posebno je iskustvo vožnja splavom Čača. 

Odličan jednodnevni izlet predstavlja prelazak kružne staze oko Lokvarskog jezera, a kupanje u jezeru je šlag na kraju. Izlet možeš nadopuniti i posjetom Park šumi Golubinjak

lokvarsko_jezero

Fužine su popularna destinacija tijekom cijele godine. Na jezeru Bajer kod beach bara Čoka i Hunter nalaze se službena kupališta. I na jezeru Bajer možeš unajmiti čamac i SUP (099/565-5682). Kupati se možeš i na jezeru Lepenica gdje se nalazi prirodna plaža, no računaj da na njoj nema dodatnog sadržaja. 

jezero_bajer
FOTO: TZ Fužine

Manje poznate lokacije za kupanje se nalaze kod naselja Brod na Kupi i Vrbovsko. Uređeno kupalište Pritiske na rijeci Kupi nalazi se kraj sela Gusti Laz, a tu se nalazi i nekoliko mjesta za roštiljanje. 

Kod mjesta Klanac ispod restorana Mirni kut nalazi se još jedno uređen kupalište na rijeci Kupi, a tu možeš unajmiti kanu ili kajak. 

lokvarsko_jezero

Gorski kotar je tijekom cijele godine odlična destinacija za aktivan odmor i uživanje u svim prirodnim ljepotama ovog kraja.

produzeni_vikend_gorski_kotar

Otkrij još zanimljivih tema iz Gorskog kotara:

  1. veliki_risnjak
  2. gorski_kotar
  3. schlosserov_dom_risnjak