Postoji ona mjesta koja si posjetio i koja ti jednostavno ostanu urezana u sjećanju. To su ona mjesta na kojima minutama stojiš i gledaš u prizor ispred sebe i ne možeš vjerovati da je ono što je ispred tebe stvarno. Stojim i ponavljam si “Upijaj Mija jer ovo ne smiješ zaboraviti!”. 2019. godine je bila poprilično uzbudljiva, puna kraćih putovanja, zanimljivijih planinarskih izleta, ali i jednog putovanja kojeg neću nikad zaboraviti – Gruzija. No, idemo iz početka – donosim pregled najljepših prizora iz 2019.g. 

Zeleni_vir_Vrazji_prolaz
Zeleni vir

Zeleni vir i Vražji prolaz, Hrvatska

Početkom siječnja prošle godine posjetila sam izletište Zeleni vir i Vražji prolazi koji su tijekom zime minimalno posjećeni, pružaju mir i veličanstvene zimske prizore. 

Krk
Krk
Krk
Krk

Krk, Hrvatska

Planinarenje na Krku je poseban doživljaj i mnogobrojne planinarske rute pokazuju koliko hiking potencijala ovaj otok ima. A tek prizora koji se pružaju kad se jednom popneš na višu nadmorsku visinu. 

Varsava_poljska
Varšava, Poljska
Varsava_Poljska
Varšava, Poljska

Varšava, Poljska

Varšava možda nema onaj veličanstveni prizor koji te ostavlja bez daha, ali pogled s najviše zgrade ovog glavnog poljskog grada, pokazuje koliko je Varšava bila razrušena u Drugom svjetskom ratu, ali i koliko se grad mijenja i modernizira. 

Bjelolasica
Bjelolasica
Bjelolasica
Bjelolasica

Bjelolasica, Hrvatska

Jedan od definitivno najdražih hiking izleta u 2019. godini jest onaj koji se dogodio na Prvi svibanj kada nas je na Bjelolasici zatekao ogromni snijeg. 

Stockholm_Svedska
Stockholm, Švedska

Stockholm, Švedska

Švedska je bila pravo iznenađenje, a posebno kad su Šveđani u pitanju. Odmaknite se malo od centra i potražite ovaj divan pogled na glavni grad, daleko od gužve i užurbanosti centra. 

Risnjak
Risnjak

Risnjak, Hrvatska

Dugo vremena sam htjela posjetiti Risnjak, posebno kad sam ga ugledala s vrha Snježnik. Izvrstan jednodnevni izlet za sve ljubitelje planinarenja, a prizor sa samog vrha je nezaboravan. 

Samarske_stijene
Samarske stijene

Samarske stijene, Hrvatska

Samarske stijene sam unutar godinu dana posjetila po drugi put i bez obzira na to što sam već uživala u pogledu na te neobične formacije stijena i dalje mogu reći da mi je taj prizor jedna od najdražih. 

Trakoscan_varazdin
Trakošćan

Trakošćan, Hrvatska

Prvi put sam Trakošćan posjetila u osnovnoj školi, stoga je ovaj izlet bio ostvarenje dugogodišnjeg sna. Obavezno se prošetaj oko jezera jer upravo od tamo ćeš doživjeti najljepši pogled. 

Plavnik
Plavnik

Plavnik, Hrvatska

Dvodnevni izlet brodom do malog otoka Plavnik otvorio je ljetnu sezonu koja je bila ispunjena brojnim nezaboravnim pogledima. 

Crnopac_Velebit
Crnopac
Mali_Princ
staza Mali princ

Crnopac i staza Mali princ, Hrvatska

Crnopac se skrio pod maglom, dok nam se staza Mali princ otvorila u svom punom sjaju. Posve je jasno zašto se ta staza ubraja među najljepše planinarske staze u Hrvatskoj. 

Ravna_gora
Ravna gora

Ravna gora, Hrvatska

Unatoč vrućini zbog koje je uspon bio težak, Ravna gora i uživanje u izvrsnoj hrani u domu ubraja se među moje top favorite 2019. godine. 

Prniba
Prniba

Prniba, Hrvatska

Ljenčarenje na ovoj plaži na Krku obilježilo je moje ljetovanje, a pogled s ležaljke izgledao je upravo ovako. 

London
London

London, Velika Britanija

Nakon dugo godina ponovno sam posjetila London, otkrila nove stvari, ali se sjetno prisjetila i nekih dragih uspomena. Unatoč tome što sam već prije vidjela Tower Bridge i dalje mi ovaj prizor izmami osmijeh. 

Baska_otok_krk
pogled na Bašku

Baška, Hrvatska

Planinarska staza prema Mjesečevom platou na otoku Krku pruža jedan od najljepših pogleda na Bašku.

Klis
Klis
Klis_Hrvatska
Klis

Klis, Hrvatska

Ako si u posjetu Splitu i obožavaš Game of thrones, tvrđava Klis je tvoja obavezna adresa. A tek pogled koji se pruža na Split je…

Istra_Mirna
rijeka Mirna, Istra
Mirna_Istra
rijeka Mirna, Istra

Istra, Hrvatska

Po prvi put sam u 2019. detaljnije posjetila Istru, a najdraži prizor mi je definitivno rijeka Mirna kod sela Kotli. 

Gruzija
Gruzija
Gruzija
Gruzija

Gruzija

Putovanje koje je obilježilo 2019. godinu jest ono po Gruziji, a prizori koji su nas tamo dočekali su toliko nevjerojatni da se poželiš odmah vratiti. Gruzija očarava svojom prirodom, hranom, kulturom i svojim stanovnicima.