Samim početkom listopada započela je akcija „Mjesec hrvatskog turizma“ koja omogućava svima da istraže ljepote Hrvatske uz promotivne cijene i odlične uštede. U sklopu projekta Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice tako sudjeluju Park prirode Učka te Nacionalni parkovi Risnjak i Sjeverni Velebit.

Park prirode Učka

U sklopu„Mjeseca hrvatskog turizma“ moći ćeš posjetiti Centar za posjetitelje Poklon po promotivnim cijenama ulaznica u razdoblju od 15. do 31. listopada.

Centar za posjetitelje Poklon novo je glavno odredište posjetitelja Parka prirode Učka. Glavna uloga Centra je, kroz edukaciju i multimedijalno iskustvo, podići svijest posjetitelja o važnosti prirode i potrebi njezine aktivne zaštite. Na oko 1.200 m² svoje mjesto pronašli su interpretacijski, edukacijski, turistički, konferencijski i uredski sadržaji. Centar je izgrađen rekonstrukcijom i sanacijom starog, devastiranog i napuštenog gospodarskog objekta u samom centru Parka, a nalazi se na 930 metara nadmorske visine, što ga čini uistinu jedinstvenim u lokalnim, ali i svjetskim razmjerima.

ucka_brgud

Središnje mjesto Centra je multimedijalni interpretacijski postav, u kojem su, na moderan i interaktivan način, prezentirane prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti prostora Parka prirode Učka i okolnog područja, uz naglasak na potrebe njegove zaštite i očuvanja. Sadržaj je podijeljen u tematske cjeline: U planini, Dom, Fascinacija, Inspiracija i S vrha Učke. Cjeline na zabavan i edukativan način prikazuju prirodno i kulturno-povijesno bogatstvo Učke i Ćićarije, što ih čini zanimljivim svim generacijama.

Centar za posjetitelje Poklon otvoren je svakodnevno od 9 do 17 sati, a nalazi se na lokaciji s koje lako možeš krenuti u daljnje istraživanje Parka. Na svega 50-ak metara udaljenosti od Centra nalazi se početak planinarskog puta za Vojak – najviši vrh Učke, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na Kvarnerski zaljev i otoke, Istru, planine Gorskog kotra, Trašćanski zaljev, Dolomite i jugoistočne Alpe. U impresivnom pogledu možeš uživati s kule, koja je simbol Parka. S Poklona možeš krenuti i na planinarenje do najvišeg vrha Ćićarije – Velog Planika, ali i u šetnju jedinstvenom Land art stazom “Stražica – Sapaćica”, koja ne savladava velike visinske razlike, pa je stoga pogodna za sve generacije.

poklon_centar_ucka

Cijena ulaznica za odrasle u ovom periodu iznosi 30 kuna, za djecu od 6 do 12 godina je 10 kuna dok će umirovljenici ulaznicu platiti 15 kuna.

Nacionalni park Risnjak

Ekipa iz Nacionalnog parka Risnjak pripremila je kroz čitav listopad akciju promatranja divokoza uz 35 posto popusta te ona za jednu osobu sada iznosi 520 kuna (redovna cijena je 800 kuna), a za dvije ili više osoba iznosi 325 kuna (redovna cijena je 500 kn /osoba).

Risnjak

Uz promatranje divokoza od 4. do 10. listopada nude 35 posto popusta na menu „Lovčev šešir“ u restoranu pansiona „Risnjak“, a od 25. do 31. listopada Risnjak nudi popust od 35 posto na sve ulaznice. Tako će osnovna ulaznica koštati 30 kuna, djeca, planinari HPS-a i umirovljenici će platiti 15 kuna, a obiteljska ulaznica iznosi 65 kuna.

Nacionalni park Sjeverni Velebit

Svi posjetitelji koji će od 15. do 31. listopada posjetiti Nacionalni park Sjeverni Velebit i/ili centar za posjetitelje Kuću Velebita, ostvaruju popust od 35 posto.

Sjeverni Velebit

Popust se odnosi na obiteljsku ulaznicu za Nacionalni park Sjeverni Velebit, obiteljsku ulaznicu za Kuću Velebitu ili kombiniranu obiteljsku ulaznicu za Nacionalni park Sjeverni Velebit i Kuću Velebita. Fantastična prilika za upoznavanje prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka po znatno pristupačnijim cijenama!

Nastavi čitati:

  1. premuziceva_staza
  2. veliki_risnjak
  3. rovinj
  4. brsec_sisol