Nije tajna kako je Split sjajna gastronomska lokacija na kojoj ljubitelji dobrog zalogaja oduvijek zadovoljno trljaju ruke. Jedna od nezaobilaznih stanica među njima je restoran Allora, nastao pod okriljem hotela Ora, a koji svojim posjetiteljima pruža neprocjenjivo gastro iskustvo.

Tradicionalne namirnice, uvijek neprikosnovene svježine i kvalitete, Allora na tanjur donosi u novom ruhu, a upravo je splet tradicionalnog i inovativnog njihov recept za uspjeh. Ovih dana iz Allorine kuhinje dolaze nam recepti pretočeni u novi jelovnik, koji će vas natjerati da se upustite gourmet avanturu.

Foto: Ivan Ivanišević

Red mesa, red morskih plodova i ribe – tako ukratko možemo dočarati Allorin najnoviji jelovnik. Svaki slijed jamči vatromet okusa i aroma, zbog kojih ćeš se iznova vraćati u Alloru. Za odličnu uvertiru i zagrijavanje, isprobaj neka od jela iz kategorije hladnih ili toplih. Iskusna nepca poznaju svu čar beef tartara, a znatiželju budi tartar od jadranskih kozica, s dodatkom gela od naranče, kreme od motara i komorača te zanimljivim twistomzrakom od naranče. Smatraš li da je juha najbolji početak svakog objeda, na raspolaganju su dnevne juhe te juha od poriluka i dimljenog brancina.

Foto: Ivan Ivanišević
Foto: Ivan Ivanišević

Od toplih predjela, široka je lepeza rižota: s bučom, kozicama ili biftekom. Zasigurno ćeš uživati i u raviolima s nadjevom od janjetine ili domaćoj tjestenini s dimljenim plodovima mora uz pjenu od slanutka, kao dodatan touch. Sljedeće poglavlje vodi nas do glavnih jela, koja se baziraju na kvalitetnim komadima mesa i ribe. Uvijek sočan biftek ili teletina glazirana u vlastitom umaku bit će odabir ljubitelja mesa, a svi oni željni mediteranskih okusa i štiha bit će opijeni jadranskom bijelom ribom u umaku od bijelog vina ili fileom lubina sa žara u kombinaciji s cvjetačom.

Foto: Ivan Ivanišević
Foto: Ivan Ivanišević

Kako bi se posebice doživjela čarolija novog jelovnika, Allora je osmislila specijalnu ponudu za četiri ili sedam sljedova, uz mogućnost odabira vina. Šećer dolazi na kraju pa cijelu priču treba zaokružiti desertom. Odnedavno Allora u svojoj vitrini ima kolače i slastice koji svojim okusima prizivaju neka prošla vremena i podsjećaju nas na recepte naših baka.

Foto: Ivan Ivanišević
Foto: Ivan Ivanišević

Ako tražiš sjajnu opciju za ručak, romantičnu večeru ili druženje s prijateljima, Allora te čeka na adresi Poljička cesta 26e.

Naslovna fotka: Ivan Ivanišević

Za još sjajnih gastro noviteta nastavi čitati:

  1. Makarun11_Krasnodar_Peršun
  2. koya_rijeka
  3. sabai_rijeka