163 kilometra, 36 kontrolnih točaka, 19 vrhova i 58 sati hodanja – sve to te čeka na Riječkoj planinarskoj obilaznici! Službeno se RPO otvara na 38. Memorijalnom usponu na Učku u organizaciji PD Kamenjak 18. rujna 2021. 

Početna i ujedno prva kontrolna točka nalazi se na svega 18 metara u Lovranu, a RPO završava u Crikvenici. Skoro 170 kilometara Riječke planinarske obilaznice prolazi kroz vodeće planinarske rute i atrakcije ovog kraja. 

Ona obilazi Vojak, Poklon, Veliki Planik, Kastav, Obruč, Snježnik, Veliki Risnjak, Tuhobić, Viševicu, Zagradski vrh i Badanj. Na ovom putu prolazi se 19 vrhova, ali i druge atrakcije, a na trasi se nalazi četiri planinarska doma, jedno sklonište i dva planinarska doma izvan funkcije. 

ucka_vojak

Predviđeno vrijeme hodanja iznosi 58 sata, a visinska razlika iznosi čak 8.250 metara. 

U subotu 18. rujna u 7 ujutro teža grupa počinje svoj uspon iz Lovrana, dok u 10.30 sati starta lakša grupa s Poklona. Kako je Riječki planinarski savez na svojoj Facebook stranici objavio, obje grupe će moći nabaviti dnevnik RPO jer je KT1 u Lovranu. Vodič i dnevnik RPO se može nabaviti uz donaciju od 50 kn i odmah s navedenim izletima se može početi pečatiranje. Za popunjeni dnevnik se dodjeljuje numerirana značka. 

Sve sve dodatne informacije možeš se obratiti povjereniku za RPO Matiju Periću 098 305 832 ili na matija.peric51@gmail.com.

Izvor: Riječki planinarski savez

Otkrij zanimljive staze u okolici Rijeke:

  1. kastavska_suma
  2. snjeznik_staza
  3. izvor_rjecine
  4. put_tunera
  5. kamenjak_Staza

Comments are closed.